BBQ verhuur

De huur/het gebruik van een van onze professionele gasbarbecue is GRATIS. Echter voor het gasverbruik, de verplichte schoonmaak door ons, een keukenrol, een fles vloeibare boter, de BBQ tangen + het weer ophalen in Maastricht van de BBQ('s rekenen wij een kostprijs van € 30,- incl. 21% BTW.
Voor het ophalen buiten Maastricht  worden ophaalkosten berekend volgens onze bezorgtarieven.
Klik
HIER.


BBQ verhuur tegen kostprijs is een exclusieve service van Voltafood. Daarom verhuren wij pas BBQ's als aan alle 2 van de volgende voorwaarden wordt voldaan:
1) vanaf 20 personen afname van een vollédige BBQ bij ons (dus incl. vlees, salades, sauzen én stokbrood)
2) met een minimale besteding van € 200,-  (exclusief de huurkosten van de BBQ zelf)

Belangrijk om te weten
I.v.m. kwaliteitswaarborg van ons uitstekende vlees, verhuren wij alléén BBQ's met bakplaat!
 
Voor een juiste bereiding van vlees is het de kunst om alle zo belangrijke vleessappen in het vlees te houden. Op een rooster zien wij vaak dat mensen alle vocht uit het vlees roosteren en - nog erger - het vlees té lang op té hoge temperatuur laten aanbranden zodat er nog "geen druppel vocht" meer
in zit. En dat is niet alleen smakeloos, maar ook gewoon doodzonde van ons goede vlees!
Bovendien is vleesvocht nodig voor een goede spijsvertering en misschien nóg belangrijker...... met verbrand vlees eet je a.h.w. ook schadelijke koolstof! En dat kan toch niet de bedoeling zijn?
 
Als je goed en verantwoord wil BBQen moet je écht weten waar je mee bezig bent !
 
Om nu veel van de hierboven genoemde nadelen te voorkomen, adviseren wij een bakplaat. 
Voordeel van een bakplaat  is dat je vlees kunt bereiden vanuit het principe van "een goed biefstuk bakken".
- boter goed heet laten worden
- vlees om en om snel dichtschroeien zodat alle belangrijke vleessappen in het vlees blijven
- op laag vuur het vlees langzaam laten garen (gebruik hiervoor altijd een vleestang en steek
  dus niét in het vlees met een vork, want dan lopen alle sappen er ook weer uit !) 
 
Het principe van BBQen blijft hetzelfde (de gezelligheid van buiten vlees bereiden, eten en genieten van een heerlijke zomeravond) maar het resultaat is stukken beter!

Eenvoudige gemarineerde speklappen, maar oh zo smakelijk met alle vleessappen nog in het vlees

Ook souvlaki's zijn natuurlijk het lekkerst als ze niét "verbrand" of uitgedroogd worden

Wat is nog lekkerder dan een sappige BBQ worst?

Varkensfilet, varkenshaas en kipfilet krijgen ook het beste resultaat op de bakplaat.